logotip de l'Associació Edu21

Edu21

http://www.edu21.cat

 

Videos

    (fes doble click sobre els vídeos per veure'ls a pantalla completa)

 

Inici > Activitats, Agenda > Jornades > IX Jornada: Relació família i escola


IX Jornada: Relació família i escola

17 d'abril de 2009
Col·legi Episcopal (C/Doctor Combelles 38), Lleida

Per una educació compartida.

Quines dificultats troben els docents en la seva relació amb la famílies? Què demanarien que assumissin als pares i mares com a compromís conjunt per a l’educació dels nois i noies?

Quines dificultats troben les famílies en la seva relació amb l’escola en general i amb els docents en particular? Què els demanarien per incrementar la comunicació i col·laboració mútues?
Jornada adreçada a tots els professionals de l’ensenyament i als pares i mares, on s’escoltaran i es debatran les seves opinions i problemàtiques en relació a la relació que hauria d’existir entre l’escola i la família. Es considera un element fonamental per a la qualitat educativa que les línies fonamentals del projecte educatiu d’un centre sigui compartit per les famílies. Tanmateix, existeixen prejudicis i dificultats per assolir aquesta desitjada col·laboració i compromís compartits. Volem treballar les vies de superació de la malfiança i proposar fórmules pràctiques per aconseguir una relació mútua de coresponsabilitat.

Activitat reconeguda com a formació pel Departament d'Educació.

 

Edu21 demana més transparència als centres educatius si es vol millorar la col·laboració entre família i escola


El Col·legi Episcopal “Verge de l’Acadèmia” de Lleida ha acollit la IX Jornada d’Edu21 sota el títol "Relació família i escola: per una educació compartida".


En la sessió, celebrada el 17 d’abril de 2009, es pretenia generar un entorn de discussió i diàleg per tal de compartir les dificultats i demandes dels professionals de l’educació i les famílies.

La jornada ha comptat amb la intervenció, entre d’altres, del Dr. Jaume Sarramona, catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, i del Dr. Enric Roca, professor de la mateixa universitat i coordinador d’Edu21, i la participació de professionals de la docència, pares i mares i representants de la FAPAES de Lleida.

El treball ha generat grups d’anàlisi i debat sobre la relació escola-família, les conclusions dels quals han estat posteriorment analitzades pels experts.

Tot i que s’han ressaltat àmbits compartits sobre família i escola, això no ha impedit que es delimitessin els espais de responsabilitat preferent d’uns i altres.

Entre les principals conclusions destaca la necessitat d’augmentar la transparència i la informació que les escoles fan arribar als pares i al conjunt de la societat, el que repercutiria en l’augment de la confiança i la col·laboració entre les dues institucions.

 

Detalls de l'activitat

Dia: 17 d'abril de 2009

Hora: 17:30h-20:45h

Lloc: Col·legi Episcopal (c/Doctor Combelles 38, Lleida)

 

Programa

17:15hRebuda i lliurament de documentació
17:30hPresentació de la jornada
17:40h

Treball en grups: 

Grup pares i mares: Què demanem a l'escola i als docents?

Grup docents: Què demanem a les famílies?

18:45hDescans
19:00hExposició de les demandes dels dos grups i col·loqui en grup gran amb els pedagogs Jaume Sarramona i Enric Roca
20:15h Elaboració de propostes per millorar la relació família i escola
20:45hComiat i anunci del bloc temàtic per a la continuació de la reflexió

 

Imatges de l'acte

 Un dels grups de treball, durant la jornada d'Edu21