logotip de l'Associació Edu21

Edu21

http://www.edu21.cat

 

Videos

    (fes doble click sobre els vídeos per veure'ls a pantalla completa)

 

Inici > Activitats, Agenda > Tribunes > 27a Tribuna Edu21: Un nou paradigma de l'aprenentatge? De la genètica a l'ambient, passant per les neurones.


27a Tribuna Edu21: Un nou paradigma de l'aprenentatge? De la genètica a l'ambient, passant per les neurones.

09 de desembre de 2013
Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia 107, Barcelona)
27a Tribuna Edu21

David Bueno i Torrens - Professor i investigador del departament de Genètica de la Universitat de Barcelona i divulgador científic.

En aquesta conferència es parlarà d’algunes de les troballes més significatives en neurociència i genètica aplicades als processos d’aprenentatge, es desmitificaran els principals conceptes erronis sobre aquestes disciplines i es reflexionarà sobre la conveniència d’aplicar-les també en el desenvolupament de noves estratègies educatives.
Tradicionalment, la didàctica i la pedagogia han basat les seves propostes de millora en l’ensenyament en la intuïció raonada i en l’experiència dels professionals, les quals, un cop traspassades a les experiències d’aula, han anat adquirint un corpus científic cada cop més complert i adaptat a la complexa i canviant realitat social, inclosa la dels estudiants i professionals de l’ensenyament. Aquest corpus de coneixement s’ha basat, fins ara, en els aspectes psicològics i sociològics de l’aprenentatge. Tanmateix, el gran desenvolupament d’altres disciplines científiques com les neurociències i la genètica comença a permetre un enfocament complementari dels processos d’aprenentatge.

Quin paper tenen els gens en la intel·ligència i la capacitat creativa de les persones? Les dades que tenim sobre el funcionament del cervell, concorden amb les propostes que fins ara han fet la didàctica i la pedagogia? Com influeix la manera d’ensenyar en la maduració del cervell? Ens trobem a les portes d’un nou paradigma de l’ensenyament?

En el mateix acte es farà el lliurament del 7è Premi Edu21 2013 per part del president Jordi Pujol.

 

Detalls de l'activitat

Dia: 9 de desembre de 2013

Hora: 18:30h

Lloc: Sala Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia 107, Barcelona)

 

Galeria d'imatges