logotip de l'Associació Edu21

Edu21

http://www.edu21.cat

 

 

Inici > Activitats, Agenda > Tribunes > 31a Tribuna Edu21: A l’escola, què aprendre de bàsic i comú?


31a Tribuna Edu21: A l’escola, què aprendre de bàsic i comú?

26 de setembre de 2016
Sala Joan XXIII de la Institució Cultural del CIC, Via Augusta, 205, Barcelona

31a Tribuna Edu21: A l’escola, què aprendre de bàsic i comú?
Una mirada en clau de futur des del món de la ciència, amb Josep Maria Mainat i Sònia Fernández-Vidal.

Dilluns 26 de setembre; 19:00h-20:45h.

A la Sala Joan XXIII de la Institució Cultural del CIC, Via Augusta, 205, Barcelona

 

Quins aspectes han de ser els essencials i bàsics que aprenguin els nostres infants i joves a l'escola i a l'institut, tenint en compte els canvis de tot tipus que s'albiren en el futur?

Per començar a donar resposta a aquest interrogant, plantegem una Tribuna que pugui oferir reflexions des d’una perspectiva del futur de la ciència i la tecnologia. Els avenços previstos en genòmica, robòtica, intel·ligència artificial, nanotecnologia, física quàntica, realitat virtual, etc., com canviaran, o haurien de canviar, la nostra perspectiva d’allò que serà –i ja és– el més important a què s’haurien de dedicar les nostres escoles?

Hem convidat a dos ponents perquè ens ajudin a imaginar-nos aquesta educació del futur a la llum dels imparables avenços científics que, a ben segur, canviaran la nostra perspectiva com a humans i com a societat:

Josep Maria Mainat, multitask (com ell es defineix) i autor del llibre: Ciència optimista; i Sònia Fernández-Vidal, doctora en Òptica i informació quàntica i autora de: La porta dels tres panys, Quantic Love, Desayuno con partículas i L’univers a la mà.

 

Amb la col·laboració de la ICCIC

 

Imatges de l'activitat