Edu 21

Butlletí 58

30 de desembre de 2011

Subscripció al butlletí

Editorial

Canvis socials, crisi i educació

La darrera Tribuna d’Edu21 de l’any 2011 vàrem voler que tractés sobre l’horitzó del sistema educatiu en un escenari de crisi gens conjuntural i que, per tant, repercuteix en els condicionants polítics i socials en què, en les nostres societats, s’ha de circumscriure l’acció educativa.

Llegir més


Autor: Enric Roca, coordinador d'Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Col·laboracions

Els avis com a educadors

El departament d’Ensenyament ha endegat una campanya per a sensibilitzar les famílies vers la col·laboració amb les escoles. En aquesta campanya es diu que els pares poden entrar al web del departament on hi trobaran informacions que els ajudaran al respecte. Res a dir respecte a la necessitat de potenciar la col·laboració entre ambdues principals institucions educatives, però en la publicitat solament es fa referència explícita als pares ... i els avis?

Llegir més


Autor: Jaume Sarramona, catedràtic emèrit de Pedagogia de la UAB
Fes-nos arribar els teus comentaris

Més d'un docent a l'aula?

Fem una ullada a qualsevol acte educatiu / formatiu del nostre voltant. Atansem- nos-hi i mirem pel forat de la porta. Quants docents hi veiem? Un o més d’un? No cal resposta: és massa òbvia.

Llegir més


Autor: Joan Carles Folia Torres i Albert Lacruz Bassols, col·laborador d'Edu21
ÚTIL (Assessorament, docència, projectes).
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Activitats

Vídeo resum de la XVIII Tribuna Edu21 i acte de lliurament del Premi Edu21 2011, i vídeo sencer de la conferència

Vídeo-resum de la XVIII Tribuna Edu21 "L'educació en temps de crisi" i acte de lliurament del Premi Edu21 2011. També podeu veure en aquest altre vídeo la conferència de Mariano Fernández Enguita.

Llegir més

 
 

El llibre recomanat

Ni amunt ni avall, cap endins. Itinerari d'Educació per a la Interioritat a l'ESO

Ni amunt ni avall, cap endins. Educar en la interioritat és un repte compartit per tots els qui acompanyem els nois i noies en el seu creixement integral. És un camp en què les fórmules no estan dites, i en què en massa ocasions la proposta queda en activitats aïllades i sense continuïtat, en experiències positives que no tanquen processos progressius amb els nois i noies. Aquest llibre, guardonat a la 4a edició (2010) del Premi Edu21 d'Educació, és un treball de recerca educativa iniciat a l'ESO de l'escola Salesians Sant Vicenç (Sant Vicenç dels Horts). L'experiència és fruit d'una opció per l'educació integral de la persona. Representa una innovació en el camp de l'Educació per la Interioritat i en el context escolar.


Autor: Equip Seduint
Editorial Edebé
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

El web recomanat

Programa CA/AC

Programa CA/AC El Programa CA/AC (Cooperar per Aprendre/Aprendre a Cooperar) està format per un conjunt d'actuacions encaminades a ensenyar l'alumnat a treballar en equip. A la seva web ofereixen un conjunt d'apartats des d'on poder difondre les vostres experiències, seguir un procés de formació/assessorament per la implementació d'aquest programa, i moltes altres possibilitats.

Obrir enllaç web


Autor: GRAD (Grup de Recerca sobre Atenció a la Diversitat)
Universitat de Vic
 

ISSN 1988-544X

Subscripció al butlletí


© 2017 Edu 21