Edu 21

Butlletí 80

23 de juliol de 2016

Subscripció al butlletí

Editorial

Podrem prescindir de les assignatures?

El passat mes d’abril, Edu21 va organitzar la seva 30a Tribuna que proposava com a títol: “Aprendre i ensenyar sense assignatures. És convenient? És possible?” El tema volia començar a sacsejar uns dels pressupòsits més inamovibles del sistema educatiu: impartir l’ensenyament a partir d’assignatures.

Llegir més


Autor: Enric Roca, director d'Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Col·laboracions

L'hedonisme com a objectiu de vida

La Llei d’Educació de Catalunya té entre les seves finalitats la formació integral de les capacitats intel·lectuals, ètiques, físiques, emocionals i socials dels alumnes que els permeti el ple desenvolupament de la personalitat. En contraposició, cada vegada tenim més alumnes a les aules amb un pensament nihilista i que tenen com a principal objectiu una vivència hedònica permanent. Aquest és el seu projecte de vida, on els valors per afrontar l’escolaritat i un futur món laboral no estan integrats dintre del seu marc referencial de vida.

Llegir més


Autor: Francesc Xavier Moreno, doctor en Psicologia, pedagog i amic d'Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris

Innovació a l'aula: garantir-la i donar-li sentit

Les novetats metodològiques en l’educació són infinites. Sovint en llegim de noves. Totes summament atractives, totes més o menys raonades; totes aporten, segons aquell qui les presenta, excel·lents resultats.

Llegir més


Autor: Albert Lacruz Bassols, pedagog, amic d’Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Activitats

Vídeo-Resum 30a Tribuna Edu21: aprendre i ensenyar sense assignatures

Resum en vídeo de la 30a Tribuna Edu21: aprendre i ensenyar sense assignatures

Llegir més

 
 

Tria de notícies

L'Escola Virolai, referent Edu21

Reconeixem l’Escola Virolai de Barcelona com a ReferentEdu21 pel seu projecte educatiu i per la trajectòria d’ençà la seva fundació l’any 1959.

L’Escola Virolai és una institució educativa referent per molts aspectes que la conformen, tot i que destaquem especialment les característiques següents:

  • Sistema d’acompanyament de l’alumnat: tutoria, projecte i pla personal, desenvolupament dels talents (hàbits – àmbit educatiu – aprenentatges – àmbit relacional).
  • Formació, seguiment i avaluació del professorat.
  • Ús d’espais d’aprenentatge flexibles (nou aulari) i metodologies innovadores (design thinking...).
  • Espais i temps d’aprenentatges interdisciplinaris, tot potenciant l’aprenentatge entre iguals

Llegir més

Trobada d'Edu21 amb l'Escola Pia de Catalunya

Trobada d'Edu21 amb l'Escola Pia de Catalunya Edu21 es reuneix amb l'Antoni Burgaya i en Pere Vilaseca de l'Escola Pia de Catalunya per presentar-los el nostre projecte i compartir opinions sobre l'educació.

Edu21 participa en l'organització de la III Escola d'Estiu de l'ICCIC

Edu21 ha participat en l'organització de la III Escola d'Estiu de l'ICCIC: "La nostra escola d'avui per al demà (ICCIC 2030- Construïm el futur)", celebrada de l'1 al 7 de juliol.

Conversa AmicsEdu21 amb Ignacio Calderón Almendros

Els Amics d'Edu21 van tenir una conversa amb Ignacio Calderón Almendros, professor de Teoria de l'Educació a la Universidad de Málaga, recentment reconegut amb una menció en els 2016 Awards for Qualitative Book per un treball d'investigació recollit al llibre "Educación y esperanza en las fronteras de la discapacidad", que recull una part de la seva tesi doctoral que també va obtenir el IV Premio Discapacidad y Derechos Humanos 2013-14, otorgat pel Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad

 
 

El llibre recomanat

La família en digital

Apropiar-nos de la tecnologia per compartir experiències, coneixements i emocions

En Josep Garcia acaba d’actualitzar el seu perfil professional a la xarxa mentre l’Ester, la seva dona, interromp un moment la lectura amb la tauleta per enviar un missatge de mòbil a l’àvia i recordar-li que aquell vespre l’esperen a sopar. Els seus fills, la petita Lluna i l’adolescent Oriol, coincideixen, cosa estranya!, a deixar les videoconsoles per veure la sèrie que han descarregat a l’ordinador.

Els Garcia podrien ser la nostra pròpia família. Una família que incorpora recursos, eines i aplicacions de la cultura digital i que aprèn a compartir d’una altra manera experiències, coneixements i emocions. Jordi Jubany, amb un text amè i enginyós, ens orienta perquè ens acostem plegats a aquest món digital amb més seguretat i menys neguits.

Obrir enllaç web


Autor: Jordi Jubany
EumoEditorial
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

El web recomanat

HundrED

HundrED Durant dècades s'ha considerat el sistema educatiu finlandès un dels millors del món. L'objectiu de HundrED és ajudar Finlàndia per mantenir un sistema educatiu líder. Durant dos anys s'entrevistaran 100 líders d'opinió mundials, es crearan 100 estudis de bones pràctiques d'arreu del món, i es provaran 100 innovacions en una selecció d'escoles finlandeses durant un any. Aquest web recull tot això, compartit en obert per a tothom.

Obrir enllaç web

 

ISSN 1988-544X

Subscripció al butlletí


© 2017 Edu 21