Edu 21

Butlletí 82

23 de gener de 2017

Subscripció al butlletí

Editorial

Educació 2017

Aquest 2017 serà per al país un any important on s’hauran d’aclarir un seguit d’incerteses que vénen condicionant les perspectives de futur en molts àmbits, no només en els polítics o institucionals. Un d’ells, naturalment, afecta el propi sistema educatiu. Molts ens hem pronunciat, des de fa temps, esperançats que en un nou marc polític, on Catalunya pogués prendre decisions sobiranes, l’educació hauria de situar-se al centre de les prioritats en la construcció del nou país. Edu21 així ho va expressar explícitament mitjançant la temàtica del seu 2n Congrés.

Llegir més


Autor: Enric Roca, Director d'Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Col·laboracions

Deures i extraescolars

Deures i extraescolars Fa poc es va impulsar una campanya d’una confederació de pares que demanava el boicot i la insubmissió a les tasques escolars creant una gran controvèrsia a la comunitat educativa. L’argument principal de la protesta es basava en què els deures treuen temps lliure als seus fills per a realitzar activitats extraescolars.

Llegir més


Autor: Francesc Xavier Moreno Oliver, Doctor en Psicologia, pedagog i amic d'Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris

La Síndrome de Gilles de la Tourette. Implicacions educatives escolars (1)

En un context d’escola inclusiva la presència d’alumnat afectat per la Síndrome de Gilles de la Tourette (ST) constitueix un repte educatiu que cal afrontar amb decisió. Aquestes ratlles pretenen contribuir al coneixement d’aquesta condició i a proporcionar algunes eines (encara que siguin poques, per exigència de l’extensió d’aquest escrit) que facilitin la gestió educativa d’aquests nois i noies en l’entorn escolar.

Llegir més


Autor: Ramon Pujades i Beneit, Doctor en Pedagogia especialitzat en la Síndrome de Gilles de la Tourette
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Activitats

Fes-te Amic d'Edu21!

Edu21 vol comptar amb una àmplia i variada xarxa d’Amics, que formin la base d’un moviment de canvi i transformació pedagògica, per bastir un model educatiu innovador capaç de donar resposta als reptes presents i futurs de la societat catalana.

Llegir més

 
 

Tria de notícies

Senzillament t'estimo

Cançó dedicada a tots aquells nens i nenes que pateixen qualsevol tipus de malaltia o presenten alguna diversitat funcional.

Obrir enllaç web


Autor: Maria Jacobs
YouTube
 
 

El llibre recomanat

Neurociència per educadors

Neurociència per educadors és un llibre esplèndid que du un subtítol prou explícit. Els lectors hi trobaran «tot allò que sempre han volgut saber del cervell dels seus alumnes i mai ningú s’ha atrevit a explicar-los de manera entenedora i útil». Per sorpresa de molts, el resultat no és una esmena a la totalitat de la pedagogia moderna, sinó una explicació científica complementària de per què, si es treballa amb coneixement i dedicació, les coses funcionen raonablement bé. I un argument sòlid per no fer marxa enrere, com semblen voler algunes veus desmemoriades. Un llibre rigorós, clar i plaent, ple d’idees per meditar sobre l’ofici de ser aprenents.

Obrir enllaç web


Autor: David Bueno Torrens
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

El web recomanat

Programa KiVa contra l'assetjament escolar

Programa KiVa contra l'assetjament escolar KiVa és un programa contra l'assetjament escolar basat en la recerca que ha estat desenvolupat a la Universitat de Turku, a Finlàndia.

Obrir enllaç web

 

ISSN 1988-544X

Subscripció al butlletí


© 2017 Edu 21