Edu 21

Butlletí 83

05 de març de 2017

Subscripció al butlletí

Editorial

Feina a fer

Feina a fer En Xavier Melgarejo ens ha deixat. Trobarem a faltar el seu testimoniatge, el seu sentit de l’humor, la seva generositat i la seva intel·ligència. Però ens ha posat deures. A tothom i al país. A tots aquells que voldríem un sistema educatiu diferent, més just, més eficaç, més respectuós amb les necessitats presents i futures dels alumnes, amb docents prestigiats per la seva excel·lent professionalitat i preparació. En definitiva, en l’anhel de convertir l’educació en el bé més preuat de la nostra societat.

Llegir més


Autor: Enric Roca
Director d'Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Col·laboracions

Gràcies, Xavier

Era l’any 2010 i tot just em quedaven uns mesos del tercer curs de magisteri. No era conscient aleshores que arribaria a les meves mans un document d’enorme transcendència publicat uns anys abans. El signava en Xavier Melgarejo.

Llegir més


Autor: Marc Gijón
Mestre i secretari d’Edu21
Fes-nos arribar els teus comentaris

La Síndrome de Gilles de la Tourette. Implicacions educatives escolars (2)

En aquest segon article sobre l’alumnat afectat per la Síndrome de Gilles de la Tourette, afrontem les seves dificultats escolars així com les estratègies i recomanacions més adequades per a poder atendre’ls educativament.

Llegir més


Autor: Ramon Pujades i Beneit
Doctor en Pedagogia
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

Activitats

29 de març: 32a Tribuna Edu21: A l'escola: què aprendre de bàsic i comú? (2) - Una mirada des de les arts i les humanitats

Taula rodona amb Joan-Carles Mèlich, filòsof i professor titular de Filosofia de l’Educació a la UAB, Gemma Pasqual, escriptora i vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, i Sergi Díaz, músic i director de Virtèlia-Escola de Música de la ICCIC.

Més informació i inscripció gratuïta.

Fes-te Amic d'Edu21!

Edu21 vol comptar amb una àmplia i variada xarxa d’Amics, que formin la base d’un moviment de canvi i transformació pedagògica, per bastir un model educatiu innovador capaç de donar resposta als reptes presents i futurs de la societat catalana.

Llegir més

 
 

El llibre recomanat

Impertinentes. El desgarro de pensar

Impertinentes. El desgarro de pensar El presente libro constituye la biografía intelectual del autor, en la que relata cómo veintiún pensadores le hicieron caer del corcel del cristianismo sobre el que montaba tan seguro. Veintiún «impertinentes» que socavaron los cimientos que sustentaban su concepción del mundo y, por ende, de la educación. Si ignoramos qué es conocer, si hay o no algo absoluto —Dios—, qué significan los términos «bueno» y «malo», y si, además, no podemos responder de modo contundente a la pregunta «¿por qué tengo que ser bueno?», la axiología educativa se tambalea y hasta da la impresión de que va a dar en tierra de un momento a otro.

Experto en filosofía de la educación, Octavi Fullat se propone estudiar las bases tanto de la epistemología de las ciencias de la educación como de la axiología educativa. Impertinentes narra la historia de esta peripecia.

Obrir enllaç web


Autor: Octavi Fullat
Edicions de la Universitat de Barcelona
Fes-nos arribar els teus comentaris
 
 

El web recomanat

Cercaapps

Cercaapps Cercador d'apps en català a l'Android Google Play, l'Apple Store i la Windows phone store.

Obrir enllaç web


Autor: Llengua.cat
Generalitat de Catalunya
 

ISSN 1988-544X

Subscripció al butlletí


© 2017 Edu 21