logotip de l'Associació Edu21

Edu21

http://www.edu21.cat

 

 

Inici > Observatori


Observatori


   

Neuroscience: implications for education and lifelong learning

Estudi: Neuroscience: implications for education and lifelong learning

(The Royal Society)
27 de febrer de 2012

Informe que destaca avenços en la neurociència que tenen implicacions potencials per l'educació. Els autors de l'estudi, entre els que hi ha neurocientífics, psicòlegs i especialistes en educació, consideren que si s'apliquen de manera adequada, els impactes de la neurociència poden ser molt beneficiosos per a les escoles. L'informe argumenta que el creixent coneixement sobre com s'aprèn hauria de tenir un rol molt més important en la política educativa i en la formació docent. També planteja els reptes i limitacions de l'aplicació de la neurociència a les aules.

Descarregar en format PDF (1677 KB).
Notícia: Revolució de l’ensenyament i creació de les condicions pel desenvolupament de tots els talents

Sir Ken Robinson (TED.com)
22 de febrer de 2012

En aquesta punyent i divertida continuació a la seva famosa xerrada del 2006, Sir Ken Robinson argumenta en favor d'un canvi radical des de les escoles estandarditzades cap a l'aprenentatge personalitzat, és a dir, creant les condicions on els talents naturals dels nens puguin desenvolupar...
Comentari: Dan Meyer: "Les classes de matemàtiques necessiten un canvi d'imatge"

16 de febrer de 2012

Segons Dan Meyer, les actuals classes de matemàtiques ensenyen els estudiants a esperar -i a sobresortir- en un treball que és com pintar per números; prenent als nens una habilitat que és molt més important que resoldre problemes: formular-los. Dan Meyer mostra exercicis que inciten que els estudiants s'aturin i pensin.
Science Education in Europe

Estudi: Science Education in Europe: National Policies, Practices and Research

Eurydice (Comissió Europea)
28 de desembre de 2011

Estudi de la Comissió Europea que dóna un mapa de les polítiques i estratègies educatives dels països europeus per promoure la ciència; examina els contextos estructurals i les polítiques educatives estatals pel que fa a l'ensenyament i aprenentatge de la ciència, així com les evidències obtingudes a partir de les enquestes internacionals i la recerca acadèmica.
Mathematics Education in Europe

Estudi: Mathematics Education in Europe: Common Challenges and National Policies

Eurydice (Comissió Europea)
28 de desembre de 2011

Estudi de la Comissió Europea que vol contribuir a la milora de l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques i donar suport a la cooperació europea en aquest àmbit.
Notícia: 30 propostes educatives de França

UMP
16 de novembre de 2011

Du savoir pour tous a la reussite de chacun.

Descarregar en format PDF (483 KB).
PISA - Measuring student success around the world

Notícia: PISA - Measuring student success around the world

OCDE
13 de novembre de 2011

Vídeo-presentació en anglès de l'estudi PISA de la OCDE.
Article: Declaració de la Societat Catalana de Pedagogia en relació amb la immersió lingüística

11 de novembre de 2011

Declaració de la Societat Catalana de Pedagogia (SCP), filial de l’Institut d’Estudis Catalans, en relació amb les bases científiques, pedagògiques i socials de l’escola catalana i la immersió lingüística que va ser presentada a consulta durant la Jornada inaugural de curs 2011-2012 i aprovada en Junta el proppassat 19 d'octubre, amb la intenció que esdevingui un document que contribueixi al coneixement de la ciutadania pel que fa a la fonamentació científica i pedagògica de l´ensenyament en llengua catalana.

Descarregar en format PDF (86 KB).
entrevista: Alejandro Piscitelli: "Necessitem menys professors i més dinamitzadors a les aules"

Karma Peiró (3/24)
29 d'octubre de 2011

Alejandro Piscitelli és un personatge encisador, un comunicador excel·lent que, amb la paraula, captiva des del primer moment. Seguir-lo ja és més complicat per la velocitat a la qual va disparant noms, projectes, records, vivències personals i com ho relaciona tot amb l'objectiu d'explicar de quina manera les TIC han d'entrar en l'ensenyament. Aquest expert en tecnologies i professor de la Universitat de Buenos Aires va inaugurar l'ITWorldEdu2011, que va tenir lloc a Barcelona el 26 i 27 d'octubre.
Entrevista a Ferran Ferrer

entrevista: Entrevista a Ferran Ferrer

Els matins (TV3)
26 d'octubre de 2011

Entrevista a Ferran Ferrer, catedràtic d'Educació Comparada de la UAB i director de l'informe de la Fundació Jaume Bofill sobre els resultats PISA a Catalunya.
Pègina: 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8 |  9 |  10 |  11 |  12 |  13 |  14